torsdag 4 juni 2009

Tärningen är kastad, en tydlig skiljelinje.

Till skillnad från Folkpartiet gillar Junilistan EU-samarbetet. Folkpartiet lägger sig platt för EU:s direktiv och röstade ja till Lissabonfördraget som innebär att EU:s lagar är överordnade svensk lag. Det är inte samarbete eller samförstånd, det är ren underkastelse. Junilistan önskar ett mellanstatligt samarbete mellan självständiga medlemsländer.

Det Folkpartiet kallar för demokrati är detaljstyrning och det de kallar för samverkan är överstatlighet. Ge orden rätt innebörd och respektera väljarna.

Junilistan har länge krävt att Sveriges medlemsavgift ska halveras genom att jordbruksstödet avvecklas. Det hade inneburit mer pengar för landsting och kommuner till exempelvis sjukvård, äldreomsorg och lärare i offentlig sektor. Sysselsättningen hade ökat, folk hade blivit friskare och klokare och framför allt skatteintäkterna hade ökat. Det är ett ”vinn vinn koncept”.

Folkpartiet har i motsats till Junilistan röstat ja till EU:s budget och cementerat jordbruksstödet till rika markägare.

Folkpartiets idéer om ett europeiskt FBI kastar vi i papperskorgen, vi har redan Interpol det vet varenda människa. Vi vill inte att polsk eller fransk polis kommer till Sverige för att jaga brottslingar, det har vi svensk polis till. Däremot kan vi samarbeta över gränserna med Interpol som vi redan gör idag. Svensk lag ska gälla i Sverige.

Vi gillar demokrati, självständighet och frihet. Vi säger nej till förmynderi, detaljstyrning och överstatlighet. Där är den stora skillnaden mellan Folkpartiet och Junilistan.

Folkpartiet önskar ett mer federalistiskt, överstatligt, EU medan Junilistan pläderar för ett gemensamt samarbete mellan självständiga nationer.

Tycker Du som oss rösta på Junilistan fram till sjunde juni!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar